Wat mogen we eigenlijk van elkaar verwachten?
Wat mogen we eigenlijk van elkaar verwachten? Tijden veranderen, zeggen we wel eens. Nou, laat ik je uit de droom helpen. Er verandert helemaal niets aan de tijd. Nou, oké 2x per jaar switchen we van zomer naar de standaardtijd en weer terug. Maar verder verandert er aan de tijd helemaal niets.
Wat mogen we eigenlijk van elkaar verwachten?
Het is de mens die verandert en momenteel in een heel rap tempo, lijkt het wel. Liefdesrelaties hebben het moeilijk, de individuele mens ook. We rollen over elkaar en lezen elkaar de les. Zijn druk bezig de ander te overtuigen het toch echt anders te zien. Hebben we dan ineens zoveel verwachtingen? En wat mogen we eigenlijk verwachten van elkaar?
Leefden we niet met het idee, dat het juist de bedoeling is, helemaal niets van elkaar te verwachten? Want dan had je ook geen teleurstellingen? Was het niet ooit de bedoeling onvoorwaardelijk om elkaar te geven, waarbij je dan ook spreekt dat je zonder verwachtingen leeft? Zeg het maar.
We spreken met Cleopatra van Derde oog chat, ze heeft veel in haar mars en kan ons veel vertellen over de veranderingen die gaande zijn. Wat mogen wij eigenlijk van elkaar verwachten Cleopatra van Derde Oog.
Helemaal niets, geeft ze aan, helemaal niets. Nou, dat is een luidt en duidelijk antwoord. Maar dat betekent dan toch, dat we alles maar moeten laten gebeuren en nooit tegengas moeten geven? Nee, dat betekent het niet, geeft Cleopatra van Derde Oog aan. Dat is wat we er aan koppelen in ons brein. Maar het een staat los van het ander.
Vertel, want ook wij denken zo en wie weet gaan we nu wel iets leren waar we voor de rest van ons leven plezier van kunnen hebben. Leven zonder van een ander iets te verwachten, doe je puur voor jezelf. Je hebt dan nooit een gevoel van teleurstelling. Dat is de reden waarom we van elkaar niets zouden moeten verwachten.
Doe je dat wel, dan raak je teleurgesteld en moet de ander het verduren, omdat die niet aan jouw verwachting voldoet. Dit snappen we, maar dan. Stel nou voor dat je met iemand samen bent en je hebt een afspraak met elkaar gemaakt. Je ziet elkaar de volgende dag op een bepaald tijdstip en de ander komt niet opdagen? Dan ben je toch teleurgesteld?
Dat ligt aan jezelf, geeft Cleopatra aan. Ieder mens bepaalt zelf hoe die op iets reageert. Als je het als een teleurstelling ervaart, ben jij zelf degene die van deze emotie last heeft. Oké, dit snappen we ook. Maar dan.
Zeg je hier niets van? Laat je het los, spreek je de ander er niet op aan? Dat ligt er helemaal aan, geeft Cleopatra van Derde Oog aan. Stel voor dat het een date is, daar ga je niet achteraan. Is het een zakelijk contact, dan kun je vragen wat er aan de hand is. Is het een vriend/vriendin, dan kun je dat ook doen. Of je wacht het bericht van de ander af.
Dus, zeg je nu, je kunt of het een doen of het ander. Klopt en dat geeft je gevoel je in, wat wijsheid en verstandig is om te doen. Dus, je kunt dus wel iets doen.? Natuurlijk, alleen is het de manier waarop je iets doet.
Je teleurstelling kenbaar maken, is dat jij zelf ergens op gerekend had. Maar dat doe je dan in feite toch ook? Klopt, maar zoals gezegd, de teleurstelling heb je alleen maar zelf last van. Waarom zou je dat aan de ander willen geven? Je kunt wel om duidelijkheid vragen.
Want weet je, zegt Cleopatra van Derde Oog, laten we de ander eerst de kans geven, tekst en uitleg te geven. Voordat we ons ongenoegen gaan uiten. Hoe vaak is het al niet voorgekomen dat je daar achteraf spijt van hebt. Als je de reden hoort die het echt is! Je hebt helemaal gelijk. Nu snappen we het een stuk beter en gaan het ook zeker toepassen. Geen verwachtingen en de ander de kans geven. Inderdaad!